ten dAm Architecten is een innovatief en inspirerend ontwerpbureau met ervaring in een breed werkveld. Wij werken voor zowel professionele als voor particuliere opdrachtgevers aan zeer uiteenlopende opdrachten. Ons bureau houdt zich bezig met architectuur, interieur, meubilair, stedenbouw en landschap.

Wij ontwerpen voor u, met gevoel voor de omgeving, gericht op gebruiksgemak, comfort, duurzaamheid en de toekomst. Wij bieden een ontwerp op maat, comfortabel en goed passend maar eveneens verrassend, verfrissend en bijzonder. Als architecten zijn we de spil in het ontwerp- en bouwproces. We zijn nauw betrokken van begin tot eind en we vinden direct contact en open communicatie met u geheel vanzelfsprekend.

Wij werken vanuit de gedachte dat uw wensen, budget en locatie de basis zijn voor een goed ontwerp. Wij geloven dat een gebouw zo goed is als het verhaal of de droom dat erachter zit. ten dAm Architecten vertaalt uw wensen.

Als architecten zijn we nuchter en realistisch, met een frisse, open en wijde blik. Dat blijven we door ons zelfkritisch en nieuwsgierig op te stellen en door continu onze horizon te verbreden. We zijn maatschappelijk betrokken en blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van architectuur, technologie, economie en duurzaamheid.

Onze drijfveer is prikkelende, vernieuwende, duurzame, betaalbare en gebruiksvriendelijke gebouwen te maken. Groot of klein, eenvoudig of complex, elke opgave pakken we met veel enthousiasme aan. Ons doel is om samen met u mooie projecten te realiseren. Dan zijn wij op ons best.Goede gebouwen vinden hun oorsprong in uw wensen en ideeŽn. Wij geloven dat een gebouw zo goed is als het verhaal en de droom die erachter zitten. 

Een goed gebouw heeft een eigen karakter en maar is tegelijk begrijpelijk en vertrouwd.
Gebruiksvriendelijk en functioneel maar met een bijzondere ruimtelijkheid.
Niet autonoom, maar samenhangend en doordacht.
Niet vervreemdend of overdreven, maar wel spraakmakend en verrassend. 

Gebouwen met eenvoudige heldere vormen, logische materialen en fraaie details, zorgvuldig ingepast in de omgeving. 

Het is onze kunst om de essentie van de opgave te vertalen in een functioneel, betaalbaar en duurzaam gebouw met karakter, ruimtelijke kwaliteit en een verfijnde uitwerking. Dat is onze meerwaarde.We werken vanuit een sterke dienstbaarheid en loyaliteit aan de wensen en ideeŽn van de opdrachtgever. 

Wij vinden het vanzelfsprekend eerst onbevangen te luisteren en te kijken naar uw verhaal, uw wensen en dromen. Elke ontwerp begint met een uitgebreide verkenning. Zo worden kansen en potenties in beeld gebracht. De oplossing volgt uit de opgave, op zoek naar verrassende en inspirerende ideeŽn. 

In elke opgave, klein of groot, eenvoudig of complex, schuilt een unieke uitdaging. Wij geloven in een open, dynamisch en inspirerend proces waarin uw wensen, eisen, budget en locatie de basis zijn voor een goed gebouw. Een goed plan komt alleen tot stand door een inspirerende samenwerking en open communicatie tussen opdrachtgever en ontwerper.

Ontwerpen is het samen vertalen naar heldere en krachtige ideeŽn.
 

Duurzaam en energiebewust zijn voor ons vanzelfsprekend en worden in elk ontwerpproces vanaf het begin meegenomen.

Binnen elk project bekijken we binnen de financiŽle mogelijkheden welke duurzame ingrepen haalbaar zijn. We weten uit ervaring dat innovatieve ontwerpoplossingen besparingen kunnen opleveren, die elders een duurzame verbetering kunnen betekenen.

In elk project spelen duurzaamheid en energiebewust een essentiŽle rol. Of het nu gaat om nieuwbouw of
duurzaam renoveren.

Duurzaamheid begint bij goede architectonische, esthetische keuzes. Een mooi en aangenaam gebouw wordt met waardering, respect en liefde gebruikt. Renovatieprojecten zijn extra bijzonder. Het vraagt om een andere aanpak en daar zijn wij als architect ons van bewust. Men heeft te maken met de bestaande structuur van een gebouw. Zeer vaak spelen historie of sentimentele waarden een belangrijke rol.

Wij zijn van mening dat een betaalbaar, functioneel, mooi ťn duurzaam in een goed gebouw altijd samengaan.