Project C717 Renovatie + verbouw brandweerkazerne

Plaats Goor NL

Datum december 2013

Omschrijving remise | kleedruimtes | werkplaats | kantoren | leslokalen | kantine | lounge

Soort utiliteit

Opdrachtgever gemeente Hof van Twente

Programma 1050 m≤ bvo

Team Robert ten Dam | Michiel Wolvenne | John Velthuis | Jan Lansink | Laurien Vermeulen

Ism Architectenbureau John Velthuis
Bijzonderheden architectenselectie | prijsvraag gewonnen

 





 

Info De bestaande kazerne in Goor is sterk verouderd. Bouwtechnisch en qua gebruik voldoet het huidige gebouw niet meer aan de hoge eisen van de brandweer. Het gebouw wordt op duurzame wijze gerenoveerd en uitgebreid. Bovenop de remise komt een nieuwe verdieping met het hoognodige aanvullende programma waar voorheen geen plaats was. De toevoeging bestaat vooral uit een leslokaal en meerdere kantoren. Ook de nieuwe kantine krijgt hier een speciale plek. Een zeer belangrijke ruimte omdat hier wordt nagepraat over de calamiteiten. De begane grond wordt opnieuw efficiŽnt ingedeeld, geheel gericht op een snelle uitruk.

 

Het bestaande gebouw wordt grotendeels gestript. Alleen het staalskelet blijft behouden. De buitenwanden worden voorzien van nieuwe hoogwaardige isolatie en een nieuwe huid. Alle techniek wordt vervangen door nieuwe duurzame en spaarzame installaties.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

--> terug naar projecten