Project C684 Erve Bakerij

Plaats Delden NL

In ontwerp oktober 2013

Omschrijving nieuwe woning op bestaand erf De Bakerij

Soort wonen

Opdrachtgever Stichting Twickel Delden

Programma 280 mē bvo

Team Robert ten Dam | Henk de Leeuw | Jolien Vollenbroek

Bijzonderheden Winnend ontwerp Prijsvraag

 

 

 

 

 

 

 

Info In ruil voor vrijkomende agrarische bebouwing mag een nieuwe woning worden gecompenseerd. Op het bestaande erf staan een originele Twickel boerderij en bijbehorende schuur. Deze waardevolle gebouwen zijn beide behouden. De derde schuur die op het erf stond (reeds gesloopt) was van dergelijke eenvoud en vanzelfsprekendheid, dat deze als basis voor de nieuwe woonschuur heeft gediend.

 

De nieuwe woning heeft dezelfde afmetingen en gelijke vorm als de schuur die vervangen wordt. Ook de plaats en richting op het erf zijn gelijk. Onder zijn nieuwe jas is de woonschuur getransformeerd tot een nieuwe woning, vrij in het landschap. Door de grote overmaat (bijna 16 x 27 meter) zijn er overdekte ruimtes onder het dak gemaakt die fungeren als terras en veranda.

 

 








 

 

 

 

--> terug naar projecten